saferinternet.gr
Κιβωτός του κόσμου
 
Επίσκεψη της "Κιβωτού του Κόσμου" στα Ε.Ε.Σ. Διαδίκτυο PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 27 Ιούνιος 2009 11:10

Τα αισθήματα της χαράς και της συγκίνησης ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της εκδήλωσης που διοργάνωσαν τα Ε.Ε.Σ. «Διαδίκτυο» για να καλωσορίσουν την «Κιβωτό του Κόσμου» στις εγκαταστάσεις τους. Ο Πάτερ Αντώνιος Παπανικολάου με τους υπόλοιπους συνοδούς της Κιβωτού οδήγησαν την Παρασκευή 27 Ιουνίου τα παιδιά στις εγκαταστάσεις των Εργαστηρίων, μετά από σχετική πρόσκληση που τους είχε απευθυνθεί. Η επίσκεψη των παιδιών της Κιβωτού στο «Διαδίκτυο» πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίδειξη της χρήσης και της λειτουργίας των διαδραστικών πινάκων που είναι εγκατεστημένοι σε όλες τις αίθουσες των Εργαστηρίων.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τα Ε.Ε.Σ. Διαδίκτυο με στόχο την ενημέρωση των παιδιών της Κιβωτού σε θέματα ασφαλούς χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών, του παγκόσμιου ιστού και των κινητών συσκευών. Η εκδήλωση αυτή ακολουθεί την πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρίας "Ευφυής Εκπαίδευσή smartedu.gr", στενού εκπαιδευτικού συνεργάτη του «Διαδικτύου», για τη χορηγία τεχνικού εκπαιδευτικού εξοπλισμού στην "Κιβωτό του Κόσμου" για την ενίσχυση και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της οργάνωσης, με τους διαδραστικούς πίνακες SMARTBoard (που χρησιμοποιούνται και σε όλες τις αίθουσες εκπαίδευσης των Ε.Ε.Σ. «Διαδίκτυο») να ξεχωρίζουν. Με αφορμή τα παραπάνω, οι υπεύθυνοι των Ε.Ε.Σ. «Διαδίκτυο» πρότειναν στον Πατέρα Αντώνιο μία επίδειξη της λειτουργίας των πινάκων, παρουσία αρκετών παιδιών, παράλληλα με τις ενημερωτικές δράσεις.

Το απόγευμα της Παρασκευής 27 Ιουνίου, περίπου 40 παιδιά και έφηβοι από κάθε ηλικία σχημάτισαν ένα πολύχρωμο και χαρούμενο πλήθος που γέμισε τις αίθουσες «Ποσειδώνας», «Αφροδίτη» και «Οδυσσέας». Οι εκπαιδευτικοί των εργαστηρίων συζήτησαν με τα παιδιά σχετικά με τη θέση τους στην κοινωνία της πληροφορίας και την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, του παγκόσμιου ιστού και των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, ενώ αργότερα τους έδειξαν το διαδραστικό πίνακα και τους έδωσαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το μέσο. Τα παιδιά έδειξαν έντονο ενδιαφέρον και ζωντάνια κατά την παρακολούθηση αυτών των εκδηλώσεων, ενώ σε όλους έκανε εντύπωση η άψογη συμπεριφορά και η φιλομάθειά τους.

Η εκδήλωση ήταν φορτισμένη με αισθήματα χαράς και αμοιβαίας ευγνωμοσύνης. Η επίσκεψη των μελών της Κιβωτού και του πατέρα Αντωνίου, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τα Ε.Ε.Σ. Διαδίκτυο που με αυτό τον τρόπο τιμούν το έργο και τη δράση του ίδιου και της οργάνωσης που ίδρυσε, ενώ ταυτόχρονα η αναγνώριση αυτής της προσφοράς αποτελεί για τους ανθρώπους του «Διαδικτύου» ευχάριστο καθήκον. Από την άλλη πλευρά, τόσο ο πατέρας Αντώνιος όσο και τα παιδιά που συνόδευε ευχαρίστησαν θερμά τους υπεύθυνους των Εργαστηρίων για τις χρήσιμες συμβουλές και τη φιλοξενία.

Η Κιβωτός του Κόσμου είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε πριν το 1998 από τον Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, στην περιοχή της Ακαδημίας του Πλάτωνος (Κολωνός) στην Αθήνα. Η οργάνωση προσφέρει στέγη, τροφή, ένδυση, στήριξη κάθε είδους, μόρφωση και πραγματικές διεξόδους στα παιδιά και τους νέους, κατά κύριο λόγο, που απειλούνται από την εξαθλίωση, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τις στερήσεις, το ρατσισμό, τις αρρώστιες, την εκμετάλλευση και την απουσία ευκαιριών για μόρφωση και καλλιέργεια. Τόσο η οργάνωση όσο και ο Πατέρας Αντώνιος έχουν τιμηθεί πολλές φορές με ξεχωριστές διακρίσεις, μεταξύ άλλων από τους δύο τελευταίους προέδρους της Δημοκρατίας, από το Ευρωπαϊκό παρατηρητήριο ενάντια στο Ρατσισμό και την Ξενοφοβία, από την UNESCO και από την Ακαδημία Αθηνών.

 
Joomla Templates by Joomlashack