Ενισχυτικές υπηρεσίες

Τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών Πληροφορικής "Διαδίκτυο" προσφέρουν στους μαθητές τους μία σειρά από υπηρεσίες, με στόχο να ενισχύσουν την προσπάθειά τους για μάθηση και να τους βοηθήσουν να εξερευνήσουν νέους ορίζοντες. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, την παροχή βιβλίων, τη λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης, την παροχή προστατευμένης από ακατάλληλο περιεχόμενο σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Μία πρωτοποριακή υπηρεσία αποτελεί η διανομή βιβλίων σε κάθε μαθητή, ανάλογα με την ενότητα που παρακολουθεί. Τα βιβλία παρέχονται χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση και ανήκουν στους μαθητές. Η χρήση βιβλίων επιτρέπει την καλύτερη οργάνωση του μαθήματος και δίνει την ευκαιρία στο μαθητή να μελετήσει και να αφομοιώσει την ύλη που έχει διδαχθεί.

Τα απογεύματα οι μαθητές του "Διαδιτκύου" είναι ευπρόσδεκτοι να χρησιμοποιήσουν κάποιο σταθμό εργασίας για να αναζητήσουν πληροφορίες ή να πραγματοποιήσουν κάποια σχολική εργασία. Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός της σχολής θα τους βοηθήσει να έχουν σωστότερα και καλύτερα αποτελέσματα στην προσπάθειά τους.Ελεγχόμενη πρόσβαση στο Internet PDF Εκτύπωση E-mail

Τα Ε.Ε.Σ. Διαδίκτυο παρέχουν σταθερά σε όλους τους εκπαιδευόμενούς τους πρόσβαση στον παγκόσμιο ιστό, μέσω των εγκαταστάσεων των εργαστηρίων. Η παροχή αυτή δεν περιορίζεται στην ώρα του μαθήματος. Με άλλα λόγια, οι μαθητές της σχολής μπορούν να επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις μας σε συγκεκριμένες ώρες, ώστε να περιηγούνται ελεύθερα στο διαδίκτυο. Αν και η πρόσβαση είναι ελεύθερη, ωστόσο δεν είναι ανεξέλεγκτη. Τα Ε.Ε.Σ. Διαδίκτυο αξιοποιούν τα μέσα της τεχνολογίας ώστε να προστατεύσουν τους ανήλικους μαθητές από ακατάλληλο περιεχόμενο και άλλους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν στον παγκόσμιο ιστό.

Περισσότερα...
 
Βιβλία για όλους τους μαθητές E-mail

Ενδεικτικά εξώφυλλα μερικών μαθητικών εγχειριδίων που χρησιμοποιούνται στη διδασκαλία των αντίστοιχων ενοτήτων στo "Διαδίκτυο":

Επίπεδο: Βασικό ή Προχωρημένο

Περισσότερα...
 
Δανειστική Βιβλιοθήκη PDF Εκτύπωση E-mail

Η δανειστική βιβλιοθήκη που λειτουργεί στα Ε.Ε.Σ. "Διαδίκτυο" είναι εμπλουτισμένη με μια ποικιλία βιβλίων που αφορούν σε θέματα τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών αλλά και σε θέματα παιδαγωγικών και διδακτικής.

Περισσότερα...
 
Παροχή βοήθειας στη μελέτη PDF Εκτύπωση E-mail

Οι μαθητές που εκπαιδεύονται στα Ε.Ε.Σ. Πληροφορικής "Διαδίκτυο" έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις των εργαστηρίων σε ώρες που δεν έχουν προγραμματισμένο μάθημα. Στο δικό τους χρόνο, λοιπόν, μπορούν να μελετούν, να εξασκούνται ή, ακόμα, και να αυτοαξιολογούνται. Γι αυτό το σκοπό διατίθεται στους εκπαιδευόμενους μία άρτια εξοπλισμένη αίθουσα σε κάθε περιοχή που υπάρχουν εγκαταστάσεις των εργαστηρίων, όπου παρέχεται προστατευμένη πρόσβαση στον παγκόσμιο ιστό, συμβουλές και βοήθεια από το εκπαιδευτικό και τεχνικό προσωπικό της σχολής και δυνατότητα εκτύπωσης σχολικών εργασιών που έχουν επιμεληθεί οι μαθητές.

Περισσότερα...
 
Ασφαλές Διαδίκτυο (Secure Internet) PDF Εκτύπωση E-mail

Το τμήμα τεχνικής υποστήριξης των Ε.Ε.Σ. Διαδίκτυο φροντίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των άλλων συσκευών που είναι συνδεδεμένες στα δίκτυά μας, από επιβλαβές λογισμικό, επιθέσεις εισβολέων και άλλους κινδύνους που απειλούν την ακεραιότητα και την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών.

Περισσότερα...
 


   
 
Joomla Templates by Joomlashack